събота, 30 януари 2010 г.

Краят на работната седмица

Петък е. Краят на работната седмица. Всеки би си помислил, че едвам би издържал до края на деня, за да започне уикенда, но в моя случай не бе така. Събудих се от галещите лъчи на слънцето, което тъкмо надникваше над Витошките върхове. Погледнах през прозореца и се оказа, че през нощта е натрупало близо половин метър сняг. Беше страхотно красиво утро. Затоплени от слънчевите лъчи, птиците също се чувстваха добре и активно се хранеха от хранилката, която бях напълнил със слънчоглед още от вечерта. Освен слънчогледа, на земята бях оставил и няколко ябълки. Очаквах те да привлекат други посетители на хранилката, която вече се превръща в събирателно понятие за мястото, където слагам храна, а не просто една пластмасова тръба със слънчоглед. Около хранилката гъмжеше с пойни птици. В следващия момент всички се втурнаха в близките храсти. Тогава погледнах към небето, където местната двойка малки ястреби се готвеха за атака. Те също бяха гладни. Въпреки че имаше необходимите условия и спокойствие, ястребите така и не дръзнаха да атакуват. Синигерите продължиха да се хранят.

Черен синигер

Голям синигер

След като се уверих че ястребите, няма да се хранят, реших че е време да излезна от уюта на каминката, за да порина малко сняг. Това е едно от любимите занимания в слънчеви дни. В такива моменти нямам нужда дори от кафе, за да се събудя. Май е по-добре да оставя снимките да говорят сами ;)



След като се насладих на слънчевото утро, реших че все пак е време да отида до офиса ;) Виждайки ме колегите констатираха, че съм бил във ваканционно настроение ;) Какво по-хубаво начало на деня? и Какъв по-хубав край на работната седмица ;) май трябва по-често да се наслаждаваме на малките неща около нас ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар