събота, 6 февруари 2010 г.

и още и още :)

Идеята да сложа няколко ябълки на земята под хранилката се оказа доста добра. Още по-добра се оказа идеята да работя от вкъщи. Освен двата дрозда, ябълките привлякоха още два вида. Благодарение на това успях да видя още два вида на хранилката. Първия успях да видя рано сутринта докат се наслаждавах на сутрешното кафе. Това се оказва доста продуктивно време за нови видове ;) Отпивайки глътка горещо кафенце погледнах през прозореца да видя какво се случва на хранилката и там беше тя: нейно величество черешарката :) Беше ми странно, че досега не е дошла, но както се казва, за всичко си има време.


В следващия миг докато обяснявах въодушевено на колежка за новото попълнение на списъка с видове на хранилката, откъснах глава от компютъра и неможех да повярвам на очите си. Още един вид към листа: голям пъстър кълвач :) От доста време се чудех как да го привлека, но ето че той сам си дойде. Явно просто не е намерил хранилката досега.




Първоначално кълвача го видях да яде от ябълките, но след това бързо се ориентира и сега го виждам само на масните рингове. Черешарката се храни основно от семките на земята, но когато няма такива и тя се принуждава да яде ябълки :) С тези два вида, общият брой на видовете на хранилката става 15 :) Очаквам хвойновия дрозд, който се завъртя днес в близост, планински чинки, червенушки иии каквото още иска да дойде да се нахрани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар